ISO Belgesiyle Dengede Kalabilmek
İş dünyasın da üzerinde en çok çaba sarf edilen konu dengede kalabilmek. ISO Belgesi ve denge kavramı arasındaysa sağlam bir ilişki bulunuyor.
Hangi firma olursa olsun her çalışandan mükemmel ötesi olması beklenemez. Ama dengeyi bozmaması eksik dengeyi sağlayabilmesi beklenir. Yapabildiğinin en iyisini ortalamanın üzerinde becerebilen bir personelin dengeye sağlayacağı katkı tartışılmaz derecede öneme haizdir.
Gelir gider hesaplarında muhasebe bölümünden dengeli olması beklenir. Gelir gider tablolarında dengeyi bulmadan ileriye gidebilmek, yeni yatırımlar adımlar atabilmek pek olası değildir. Çoğu firma bu dengeyi stabil edemediğinden ötürü olmalı ki sürekli aynı yerde devinim gösterir bir türlü istenen ilerlemeyi tutturamaz. Hesapları tutturmak kolay bir iş değildir.
Kaliteyi dengede tutabilmek için çok fazla çalışma yapılır. Sürekli kaliteyi hep aynı kalite düzeyini sağlamakta denge bir başka önemli noktadır. Dengeyi yakalamayı bilen ve başaran firmalar marka dengesini sağlamada değerli bir ayrıcalık elde ederler.
Denge mimarisi ayrı bir danışmanlık ve uzmanlık alanıdır. Her şeyin en mükemmeline sahip olmadan içsel bütünlüğü yakaladığınız her girişim otomatik olarak süreç içerisinde dengelenmektedir.
ISO 9001 Kalite Yönetiminin Denge Sağlamaya Katkıları
ISO 9001 ve diğer kalite yönetim standartları denge üzerine inşa edilmiş yapılardır. Bir tarafında gereğinden fazla ağırlık bulunan ve diğer tarafında küçük ağırlıklarla dengeye alınan bir terazi gibi çalışır. Çalışan üreten dengenin sağlandığı diğer taraftır ISO 9001…
Dengeyi yerinden sarsabilecek bozacak tüm etkenleri görünür hale getirmek ana hedefidir. Üstelik bu çift taraflı terazinin esas denge sağlayıcısı müşterilerdir. İşletmelerin dengeyi kurabilmek adına sahip olmaları gereken hedef müşteri kitlesinin ağırlığına uygun üretim ve hizmetler kurumsal anlamda yakalayacakları denge sürekliliği sağlanmak zorundadır.
Kurumsal kanallar iki terazi kefesi arasında olası bir ağırlık kaymasını arada bulunan bağlantı aracılığıyla dengelerler. Böylece terazinin her iki bölümünde bulunan dengesiz bir hareket her zaman bu kalite iletişim kanalları üzerinden daima dengede kalır.
Kalıcı Denge Mümkün Mü?
Günümüz dünyasında kalıcılık yok. Bundan ötürü dengenin sürekli kontrol edilmesi, takip edilip değerlendirilmesine ihtiyaç var. Kaliteli bir teraziyle ölçüm yapabilmek için Kalite Yönetim Sistemi uygulanıyor. Amaç sürekli sağlıklı yakalanabilir bir DENGE sağlamak.
Hızla büyüyen ve terazinin ister müşteri ister şirket tarafına olsun aşırı yatırımlar yapan firmaların bir süre sonunda aynı hızla asılı kalmalarının nedeni budur. Denge, hassaslığı da ölçebilen bir kavramdır. Bütün olmayı ve tümü ele almayı gerektirir. Dengeyi kalıcı olarak sağlamak bu kadar zorken, kaybedip bir anda aşağıya yuvarlanmak ise oldukça kolaydır.
Tüm dokümantasyon yapılarıyla denge koruyucular ISO 9001 gibi kalite yönetim standartlarının genelidir. ISO 9001 kalite dengesini genele yayarken, ISO 14001 çevre ile olan işletme dengesine katkıda bulunur. Durarak denge sağlayabilen bir iki ayaklı sistem henüz bulunmuyor. Bir denge için en az iki referans noktası ve 3. bir ayak gerekiyor. Veya durmamak dengede kalabilmek için sürekli ilerlemek..!